STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_Libertango_WISK_5

Waarom samenwerken zo belangrijk is in de creatieve sector

Ondernemen is meer dan alleen je opdrachten aftikken. Ondernemen is samenwerken. Met klanten, studenten en andere experts. Packaging design is divers, naast grafisch ontwerp maak je ook gebruik van illustraties, fotografie, 3D-design, merkstrategie, copywriting en meer. 

Voor Vinyes Tortuga sloeg ik daarom de handen ineen met foodstylist Lelani Lewis en fotograaf Nerissa Haak van Whisk Agency en merkstrategist/concepter Anna Duszczynska van A.D. new world.  Copywriter Ingelise de Vries zorgde voor sterke teksten en ook mijn toenmalig student Floor Kuiper deed met haar enthousiasme een waardevolle bijdrage.

STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_Libertango_WISK_6

Ruw concept werd schitterende diamant

Al eerder deelde ik op LinkedIn de verhalen achter de wijnen van deze bijzondere wijngaard. Voor Libertango ontwikkelde Studio Vondst een luxe maar organisch wijnlabel. Voor deze natuurwijn gingen we een stap verder: we creëerden een belevingswereld om de Libertango. Want wat als, net als de wijn, ook de lifestylefotografie onconventioneel en natuurlijk zou zijn?

De zoektocht naar een antwoord op deze vraag heeft voor een bijzondere samenwerking tussen Studio Vondst, Whisk Agency en Ad New World gezorgd. Het is ontzettend gaaf om met experts uit diverse hoeken samen te werken, zo help je elkaars werk naar een hoger niveau te tillen. Ik vind het dan belangrijk om eerlijk te kunnen zijn tijdens het proces, zo kun je nog beter werk maken. Tegelijkertijd moet het ook leuk zijn, lol is voor mij een belangrijke sleutel naar succes.

Eigen ideeën en werkwijze, geweldige uitkomst

Lelani deelt dat het allemaal heel natuurlijk is gegaan. “Het is heel verfrissend om samen te werken met andere creatieven. Iedereen heeft een eigen werkwijze. Het werd mede daardoor echt een melting pot van creatieve ideeën.” En omdat we allemaal een eigen werkwijze hebben, hebben we allemaal onze eigen manier van uitdagingen en problemen oplossen. “Als creatieveling kun je alleen maar verder komen als je met anderen samenwerkt. Je moet uit je bubbel komen! Alleen dan kun je groeien als creatief en als bedrijf. Dat is echt wat ik heb geleerd van deze samenwerking.”

 

“Het is leuk dat andere mensen compleet andere ideeën hebben en dat je dan samen iets moois creëert”, vertelde Nerissa. “Ik zou het aanraden om samen te werken met andere creatieven! Je haalt inspiratie uit elkaars ideeën, zo kom je weer op nieuwe ideeën. Niet alleen voor deze shoot maar ook voor andere shoots die je in de toekomst gaat doen. Het is echt een verrijking.”

STUDIOVONDST_BLOG_SAMENWERKEN

Alle drie kunnen we concluderen dat we eigenlijk alleen maar sterker zijn door samen te werken. “Thirza was de eerste die ik belde toen ik voor mezelf begon”, vertelde Anna. “Ik maak altijd onderscheid tussen ondernemers en freelancers. Thirza is echt een ondernemer. Naast creatief is ze een self starter.” Het vertrouwen dat we in elkaar hebben, maakt het zo fijn om samen in een project te duiken. “Het is moeilijk om een betrouwbare zakenpartner te vinden, wij hebben dat echt in elkaar gevonden.” Dat is overigens exact wat ik zo tof vindt aan samenwerken met Anna. 

De meerwaarde? Samen werken werkt verfrissend. We streven naar meer van deze toffe projecten. Let’s turn that sh*t into stardust!