STUDIOVONDST_STAGIARES_blog

Waarom een stagiair bij Studio Vondst veel meer moet doen dan koffie halen en printjes maken

Het moment dat ik voor mezelf begon wist ik dat ik mijn kennis graag wil delen. Daarom heb ik me in 2017 aangemeld als stagebedrijf. Inmiddels heb ik al meerdere stagiairs mogen begeleiden!

In alles schuilt namelijk een ruwe diamant. Niet alleen in producten van klanten, ook in mensen. En een belangrijke manier om de diamant te polijsten, is door aan de slag te gaan. De overtuiging van Studio Vondst is dan ook niet dat stagiairs koffie halen en over mijn schouder meekijken. Ze gaan zelf aan de slag.

Ik kan natuurlijk een heel verhaal gaan houden over hoe dat precies werkt, maar het lijkt me veel beter om mijn oud-stagiairs aan het woord te laten.

Lisa Nguyen (26), studeerde Illustratie Design aan kunstacademie Artez in Zwolle

In mijn laatste jaar heb ik stage gevolgd bij Studio Vondst. Ze nodigde me één keer per week uit bij haar studio om daar aan de slag te gaan. Ik heb de stage bij Thirza heel goed ervaren, met af en toe een grapje tussendoor.

Ze doorliep samen met mijn de stappen die ze maakt in haar werkproces. Daarin legt ze helder uit hoe ze werkt. Ik heb onder andere animaties van haar tekeningen gemaakt.

Daarnaast heeft ze me geholpen met mijn eigen business opzetten, hoe ik daarmee kon starten. Op het moment maak ik eigen werk, ben ik bezig met beeldende verhalen en blijf ik mijn werk verbeteren. Dit is te volgen op instagram @lisaa.nguyen of op mijn website.

Lisa liep stage in 2017

STUDIOVONDST_STAGIARES_LISA_blog

 

Demi Henderson (24), studeerde New Design & Attitudes aan de kunstacademie St Joost in Breda

Bij Studio Vondst kwamen al mijn interesses samen. Illustratie, packaging design, maar ook grafisch ontwerp en brand identity. Vooral in dat laatste had ik weinig ervaring, maar door mijn stage bij Studio Vondst ben ik erachter gekomen dat dit goed bij mij past en dat ik hier meer mee wilde doen.

Voor mijn werkzaamheden tijdens de stage heeft Thirza goed gekeken naar mijn persoonlijke leerdoelen en interesses. Tijdens mijn stage werd ik aangemoedigd om hier mee bezig te zijn. Dat vond ik prettig, want ik merkte daardoor dat alles veel meer samenkwam. Mijn stage bij Studio Vondst heeft ervoor gezorgd dat ik een beter beeld heb gekregen van wat ik wil doen en wie ik wil zijn als ontwerper waardoor ik met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet ga.

Je kunt mij volgen via @demihenderson.nl en op mijn website.

Demi liep stage in 2021

STUDIOVONDST_STAGIARES_DEMI_blog

 

Ronja Bosgraaf (25), studeerde Illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Bij Studio Vondst heb ik mogen meewerken en kijken bij heel wat verschillende soorten opdrachten. Ik heb veel technische dingen geleerd, zoals hoe je presentaties maakt voor klanten, hoe je huisstijl ontwerp het beste kan aanpakken en hoe je een goede factuur kan maken. 

Daarnaast kon ik aan mijn eigen logo en branding werken en kreeg ik daar ook goede hulp bij. Ik kreeg ook de uitdaging om iets te bedenken voor de website van Studio Vondst, wat het geheel wat speelser en leuker zou maken. Dat was superleuk, alsof ik een opdracht van een klant kreeg. Ik heb voorstellen ingediend en op basis van feedback een animatie gemaakt. 

Ik heb ook nog een aantal opdrachten gedaan vanuit de contacten die ik bij studio vondst heb verkregen. Ik kan denk ik wel zeggen dat ik in die 10 weken meer geleerd had dan het hele jaar op de kunstacademie. Ik ben inmiddels afgestudeerd illustrator en ik werk momenteel bij Sales Marketing Coach om via die route freelancer grafisch ontwerp/illustratie en user experience te worden. Je kunt mij volgen op @ronjabosgraaf op instagram of op mijn website.

Ronja liep stage in 2020

STUDIOVONDST_STAGIARES_RONJA_blog

 

Ondernemerschap en verantwoordelijkheid

Als stagebedrijf en begeleider ben je verantwoordelijk voor je studenten. Op de kunstacademie heb ik zelf ook les gehad en ik weet hoe vooral het onderdeel rondom ondernemerschap nog wel wat extra aandacht kan gebruiken. Bij Studio Vondst zie ik het als mijn taak om studenten dat bij te brengen.

Hoe ik bij mijn stagiaires kom? Ik kies ze uit op basis van gedeelde interesses en natuurlijk de kwaliteit van het portfolio. Natuurlijk kijk ik ook waar ik hen wat kan leren, waar ik de ruwe diamant kan polijsten. Zo kan ik ook duurzame relaties opbouwen met mijn stagiaires en ze inzetten bij klussen. Het is te gek om nieuwe talenten een kans te geven en dat te kunnen blijven doen na hun stage!

Ben jij op zoek naar een stage en geloof jij dat Studio Vondst je plek is? Laat dan van je horen.