STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_LOGO_1

Twee bedrijven, één gedachte: de droomsamenwerking tussen Vinyes Tortuga en Studio Vondst

Vaak vertel ik hier over hoe een proces met een bedrijf voor mij als ontwerper is. Het leek me tof om een keer met één van mijn klanten te praten over hoe het voor hen is. Een bezoek bij Vinyes Tortuga staat nog op het verlanglijstje, maar videobellen kan natuurlijk altijd. Ze vertelden hoe zij het proces hebben ervaren.

VINYESTORTUGA_Studiovondst_blog

Dido en Jurriaan maken al jaren samen wijn, sinds vijf jaar doen ze dat op hun eigen wijngaard in Spanje. Daarvoor reisden ze samen de wereld over om eigen wijnen te maken, onder andere in Zuid-Afrika. “Daar sprak ik ondernemers die samenwerkten met designers voor de labels van hun wijnen”, vertelt Jurriaan. “Zo ontstond het idee te gaan praten met een designer. Studio Vondst was eigenlijk de eersten met wie we in gesprek raakten via een goede vriend van ons, het ging supersoepel. Je begreep meteen wat we wilden.”

Ontdekkingsreis op de labels

Voor Vinyes Tortuga was de wens om het label ietwat mysterieus te houden, je ziet niet in één oogopslag wat het etiket wil vertellen. “We wilden dat je dingen kunt ontdekken, een beetje abstract en vaag.” Daar werd in de gesprekken voorafgaand aan het ontwerp goed op gefocust. Net als hoe belangrijk het is dat mensen deze wijn uit het schap pakken voor het etiket. “We hebben daardoor echt gekregen wat we wilden. We werken een jaar heel hard voor onze wijnen, ze verdienen meer dan een standaard etiket.” 

STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_NEW

Liefde voor je product

Zelf word ik er heel gelukkig van om samen te werken met mensen die van hun product houden. Dat betekent dat er veel aandacht en tijd gaat zitten in een proces. Dat is belangrijk, het design moet passen en de makers van een product gelukkig maken. Ook dat is duurzaamheid in mijn ogen. Jurriaan: “We hoeven bij jou niet bang te zijn als we een klein detail willen bespreken.”

Soms moet ik als ontwerper ondanks wensen toch iets erdoor duwen omdat ik geloof dat het beter is voor het ontwerp. Zo zat Jurriaan in eerste instantie niet te wachten op de schildpadjes in alle labels. Gelukkig hebben we er toch voor gekozen ze toe te voegen. “Mensen hebben echt affiniteit met die schildpadjes.”

STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_8

Samen verder groeien

Dido en Jurriaan zijn blij met het design en trots op de samenwerking. “Het is heel vriendelijk geworden. De rondje hoekjes van de labels geven veel positieve vibes. En door de G en de O schuin te drukken, is het ineens heel typerend voor ons. Het zijn de kleine details die het ‘m doen binnen de ontwerpen van Studio Vondst. Het is integer.”

STUDIOVONDST_WEB_VinyesTortuga_LOGO_2

De komende jaren willen Dido en Jurriaan het verhaal van Vinyes Tortuga blijven schrijven. “We groeien nog steeds en hebben zoveel ideeën. We zijn nog wel even zoet.” Ik hoop de komende jaren mee te mogen schrijven aan het verhaal. “Op de eindproducten kunnen we trots zijn. Het zijn wijnen die je zowel qua smaak als design schenkt met plezier!”