STUDIOVONDST_ThirzaKok_duurzamemerken

Studio Vondst kiest voor een duurzame toekomst

Nieuw is het niet, maar ik ga het wel harder roepen. Het ontwerpen van verpakkingen voor duurzame merken is mijn droom. Eigenlijk doe ik dat al, zoals de wijnlabels voor Vinyes Tortuga en de verpakkingen voor de tochtstrippen van Q-lon. In 2021 wordt dat nog meer de focus voor Studio Vondst.

Het belang van duurzaamheid

Wanneer ik met mijn directe klanten werk en ik krijg de kans om de hele verpakking te ontwerpen, wil ik dat graag doen met klanten die duurzaamheid belangrijk vinden. Dit komt ook door mijn haat-liefde verhouding voor verpakkingen. Verpakkingen zijn geweldig leuk, magisch zelfs. Maar ook vervuilend. Als verpakkingsontwerper voel ik me verantwoordelijk. Daarom verdiep ik mij in alternatieve mogelijkheden. Ik vind het fijn als ik dan kan werken met bedrijven en mensen die hier ook het belang van inzien en daarom duurzame producten willen verkopen.

Zoals bijvoorbeeld de verpakking die ik ontworpen heb voor Q-lon tochtstrippen. Niet echt bepaald een sexy product, maar wel een succesverhaal (deze verpakking haalde in een maand de jaaromzet.) Het product heeft nu het keurmerk Cradle to Cradle Zilver en daar ben ik trots op. STUDIOVONDST_WEB_vinyestortuga_winelabelOf de wijnlabels van Vinyes Tortuga, waar we, hoe klein de marge ook is, nu voor honderd procent gerecycled papier hebben gekozen. 

Details maken het verschil. Een hoop kleine dingen maken samen één grote. 

Nog steeds illustraties

Mijn illustratiewerk is op veel verpakkingen te vinden, met name in de Albert Heijn. Illustraties maken voor producten uit deze supermarkt geeft me nog steeds veel plezier en ik blijf deze klussen daarom doen. Bovendien geeft het de mogelijkheid met mijn oude collega’s te blijven werken, dit werk begon namelijk bij een stage en later baan bij grote designbureaus. Daarnaast zorgt het nog voor continuïteit in mijn bedrijf. En natuurlijk is Studio Vondst ook nog steeds in te huren voor losse illustraties, ook als ze niet op een verpakking terechtkomen.

Samenwerken voor een duurzamere toekomst? Of ken je iemand die mijn hulp kan gebruiken? Neem dan contact op!

Liefs, 

Thirza