StudioVondst_ThirzaKok_Wouterzaalberg
Studio Vondst - over Thirza Kok

Over Thirza Kok

”Ik maak de wereld graag een beetje mooier. De weg daar naartoe moet een simpele, leuke en plezierige rit zijn.”

Als tiener was ik al gefascineerd door verpakkingen. Mijn hele familie streek fel gekleurde folietjes van paaseitjes glad zodat ik er weer een kunstwerk van kon maken. Ook tekenen heb ik mijn hele leven gedaan. Nog steeds kan ik dat elke dag met veel plezier doen. Eigenlijk zijn verpakkingen kleine kunstwerkjes, zoveel aandacht en liefde als er wordt gestoken in het ontwerp. Een goed ontwerp begint bij een goed concept. Illustraties passen daar niet altijd bij, maar als het past en verenigt in het concept, dan is het fantastisch.

”Via design kan ik mijn positieve kijk op de wereld uiten en delen.”

Ik studeerde Illustration Design op de HKU (2007-2011) en Brand & Packaging Design aan de LUCA in Gent (2012-2013). Daar studeerde ik af met een conceptueel project met zelfgemaakte biologisch afbreekbare verpakkingen.

Tijdens mijn opleidingen liep ik stage bij grote branding bureaus – Proud Design en dBOD. Bij dBOD en later Superunion (voorheen Vbat) kreeg ik een baan als illustration designer. In 2014 begon ik daarnaast Studio Vondst. Sinds 2018 ben ik fulltime ondernemer en Studio Vondst is getransformeerd tot een eigenzinnige en onafhankelijke studio.

Tot 2020 vonden de drive en interesse voor duurzame ontwikkelingen niet voldoende plek binnen Studio Vondst. Als buitenkind miste ik deze kant en heb ik besloten mijn focus te leggen op Brand & Packaging Design voor duurzame merken.