Thirza Kok - Studio Vondst - foto door Anouschka Canters

Over

Ik maak de wereld graag een beetje mooier. Door met ietwat brutaal design en illustraties een glimlach op je gezicht te toveren. Soms subtiel, soms wat opvallender. Om je product, bedrijf of missie goed neer te zetten, moet het geheel kloppen en conceptueel sterk in elkaar zitten. Waar mogelijk, kies ik altijd voor de meest duurzame oplossingen. Eerlijkheid, duurzaamheid, kwaliteit en een sterk concept zijn de belangrijkste elementen in mijn werk.

In 2014 heb ik Studio Vondst opgericht. Als illustrator en ontwerper combineer ik illustratie met vormgeving. Daarom noem ik mijzelf Illustratief ontwerper. Ik heb Illustration Design aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht gestudeerd, toen ik jong was wilde ik cadeaupapier ontwerpen. Tijdens mijn opleiding bleek dat de magie van ‘iets inpakken’ veel verder ging voor mij, ik ontwikkelde een fascinatie voor packaging. In Gent heb ik daarom Brand & Packaging design gestudeerd. De fascinatie voor verpakkingen is alleen maar gegroeid en inmiddels heb ik illustraties en ontwerpen gemaakt voor tientallen producten en mag ik mezelf award winning illustratief ontwerper noemen.

In bijna elk ontwerp dat ik maak zit wel een grapje verstopt. Details maken een ontwerp voor mij af. Ik houd ervan de kijker te belonen door kleine verassingen te verstoppen in mijn werk. Als ik een glimlach kan toveren op je gezicht is mijn werk geslaagd. Ik zorg dat het concept en het uiteindelijke ontwerp jaren mee kunnen én herkenbaar zijn voor jou als bedrijf of product(lijn). Duurzaamheid – op alle vlakken –  is een drive die zowel in mijn werk als privéleven terug blijft komen. Ik maak de wereld graag een beetje mooier. 

Mijn naam is Thirza Kok, ik woon en werk in Amsterdam.

Volg mij op Linkedin en Instagram

Meer weten? Bel mij voor een kop koffie! Vind ik leuk.

 

Portretfoto: Wouter Zaalberg 

Foto van boven: Anouschka Canters 

Teksten: Ingelise de Vries