StudioVondst_Illustratie_Blog

Drie vragen om jezelf te stellen als je een ontwerper kiest

Eindelijk heb je de stap genomen: het is tijd om je product of bedrijf te voorzien van een nieuwe uitstraling. Een nieuwe visuele uitstraling om precies te zijn. Jouw product of bedrijf wordt hiermee nog beter in de markt gezet. Hoe kies je dan de juist ontwerper? Stel jezelf deze drie vragen.

1. Heeft de ontwerper te bieden wat ik zoek?

Het is altijd slim om een specialist te zoeken. Iemand die goed is in hetgeen wat je nodig hebt. Zij hebben de ervaring en zijn geboeid door hun specialisatie. Dat levert kwaliteit op. 

Het kan dus zo zijn dat een ontwerper uitblinkt in één ding, maar niet zo goed is in het andere. Een huisstijl ontwikkelen is iets heel anders dan het ontwerpen van een verpakking. Het kan natuurlijk wel dat iemand meerdere expertises in huis heeft en uitblinkt in beide. Check daarom altijd het eerdere werk van iemand met wie je in zee wil gaan.

2. Past de stijl van de ontwerper bij mijn wensen?

Nog een reden om het werk van een ontwerper te bekijken is om antwoord te krijgen of de stijl bij jou past. Veel ontwerpers hebben een eigen stijl. Spreekt het werk je aan? Als je niet blij wordt van wat je ziet, weet je meteen dat je die persoon niet hoeft te bellen.

3. Kan ik met deze ontwerper door één deur?

Als er een positief wederzijds vertrouwen is zul je er veel meer uithalen. Wanneer je een klik hebt wordt het een stuk leuker en dat zorgt dan weer voor een goede ervaring en beter resultaat. Zorg dus dat niet alleen het werk en de stijl van de ontwerpen bij jou past, maar ook de persoonlijkheid.

Persoonlijke klik

Soms moet je op zoek naar de persoonlijke klik, soms is die er al voor er een opdracht bestaat. Met Mi Casa Su Casa ging dit proces automatisch. Ik liep deze thee-, en espressobar binnen, op zoek naar een goede kop koffie en een stoel. Direct raakte ik aan de praat met de eigenaresse, omdat ik postkaarten van een vriendin zag hangen en daar een enthousiaste opmerking over maakte. 

 

Mi Casa Su Casa - menukaart detail met koffie illustratie - Studio Vondst

 

Het werd meteen gezellig en voor ik het wist liep ik een uur later met een glimlach op mijn gezicht en een opdracht onder mijn arm, de deur uit. Ik kom daar nog altijd om even bij te kletsen en koffie te drinken. En mijn favoriete gebakje te eten, de frambozen witte chocolade taart.

Altijd eerlijk

Gelukkig kan ik met gemak zeggen dat ik blij ben mijn opdrachtgevers. Als ik geen match zie dat zeg ik het ook eerlijk, no hard feelings. Er moet voor beide partijen wat in zitten, anders heeft het geen zin. 

Laatste tip: geef het hele proces tijd en wees eerlijk. Bedenk van tevoren wat je van een ontwerper wil. Dan zal iedereen er meer uithalen en is er ruimte voor plezier.

 

Lijkt het je leuk om met mij samen te werken?

Dan hoor ik graag je verhaal.

 

Groetjes,

Thirza